20. 12. 2011

Kuši-dango (Kushi-dango)



Suroviny :
1 pohár lepkavej ryžovej múky
3/4 poháre teplej vody

Na omáčku

3/4 pohára vody
1/2 pohára cukru
2 polievkové lyžice sojovej omáčky
1- 1/2 polievkovej lyžice Solamilu (kukuričného škrobu)
1 - 1/2 polievkovej lyžice vody
bambusové špajle

Postup:
  • Dajte ryžovú múčku do misky a pridajte teplú vodu.
  • Vytvorte z toho cesto.
  • Vytvorte malé gulaté knedlíky.
  •  Umiestnite knedlíky v parníku a uvarte v pare. Takto varte na vysokom stupni po dobu 10 minút.
  • Knedlíky nechajte vychladnúť a napichajte ich na špajle z bambusu. (3-4 knedlíky na každú špajlu)
  • Zmiešajte vodu, cukor, sójovú omáčku v panvici a dajte to na stredný plameň.
  • Zmiešajte vodu a škrob v poháry a odložte.
  • Keď sa omáčka uvarí, pridajte do zmesy škrob a rýchlo zamiešajte.
  • Mierne opečte napichnuté knedlíky a polejte omáčkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára